Posted on

Wethouder Nick Derks over SPARK!

Wethouder Nick Derks over SPARK!

Wethouder Nick Derks over SPARK!

Afgelopen week verscheen deze Column van wethouder Nick Derks over SPARK! in Weekblad Wegwijs. Deze column lees je hieronder terug.

𝗦𝗣𝗔π—₯π—ž!

SPARK! biedt een schitterende toekomst voor jeugd in Wijchense techniek. Instroom van personeel in de techniek is belangrijk. Landelijk merken we dat dit achterblijft. Wat is het dan toch mooi als je door samen te werken tot nieuwe inzichten komt. SPARK! is een initiatief van een aantal Wijchense bedrijven actief in de industrie, het Maaswaal College en wij als gemeente. Middelbare scholieren maken met SPARK! op jonge leeftijd al kennis met techniek. Hierdoor zien ze de schitterende toekomst die Wijchense technische bedrijven bieden. Telkens als ik zo’n technisch bedrijf bezoek, word ik enthousiast van de bevlogenheid, creativiteit en innovatie die ik daar ervaar. Hoe mooi is het als meer jongeren dit ook zo ervaren.

𝗦𝗣𝗔π—₯π—ž! π—Ÿπ—²π—Ώπ—²π—» 𝗢𝗻 𝗕𝗲𝗱𝗿𝗢𝗷𝗳
Er ontstaan gelukkig steeds meer mogelijkheden om in Wijchen een opleiding of praktijkvak te volgen. Jongeren zien dan zelf die mooie bedrijven van binnen. Leren in bedrijf laat leerlingen van het Maaswaal College een hele dag in de week, 14 weken lang een keuzevak op de werkvloer volgen. Docenten van het Maaswaal College begeleiden leerlingen. En werknemers van het bedrijf leiden ze op. Zo werken ze praktischer en maken leerlingen zelf mee hoe het is om medewerker te zijn. Afgelopen dinsdag zijn 70 hardwerkende vmbo-leerlingen beloond met een officiΓ«le certificaatuitreiking. Hier ben ik trots op! Proficiat. Veel succes in de toekomst.

π—šπ—Ώπ—Όπ—»π—±π˜€π˜π—Όπ—³ π˜ƒπ—Όπ—Όπ—Ώ 𝗱𝗲 π˜π—Όπ—²π—Έπ—Όπ—Ίπ˜€π˜
We geven leerlingen zo een goed beeld van techniek. Maar ook van de lokale arbeidsmarkt. Zo zorgen we ervoor dat de basisschoolleerlingen van nu straks een prima plek vinden om te wonen Γ©n te werken in deze regio.

Nick Derks