Posted on

SPARK! Wijchen officieel gelanceerd

SPARK! Wijchen officieel gelanceerd

Wijchen – Op dinsdag 18 april vond de lancering van het platform SPARK! plaats in Technoforum  Wijchen. Het platform is een initiatief van Berko, Eromesmarko, Lagusski, Modderkolk en Nooteboom Trailers, in samenwerking met de gemeente Wijchen en het Maaswaal College. SPARK! is gericht op het enthousiasmeren van jongeren voor werken in de techniek en biedt hiervoor verschillende middelen aan, zoals een website, workshops, open dagen, informatiekanalen, sociale media en praktijklessen bij bovengenoemde bedrijven.

Tijdens de lancering werd SPARK! officieel gepresenteerd en kregen genodigden de kans om kennis te maken met het platform en de verschillende bedrijven die erbij betrokken zijn. Daarnaast werd er een interactieve en mobiele escaperoom gepresenteerd, bedacht, ontworpen en uitgevoerd door leerlingen van het Maaswaal College, begeleid door werknemers van de betrokken bedrijven. De escaperoom heeft als doel om jongeren op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de techniekbranche. Bovendien kunnen leerlingen ervaren hoe het werkelijk is op de werkvloer, om hierna een betere keuze te kunnen maken voor hun toekomst.

Wethouder Nick Derks is trots op de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs bij SPARK! en op de leerlingen die de Escaperoom hebben gebouwd: “Jongeren kunnen echt een verschil maken en ik hoop dat zij geïnspireerd zijn om in de toekomst te kiezen voor een carrière in de techniek.”

De lancering was een succes en genodigden waren erg enthousiast over SPARK! en de escaperoom.  SPARK! biedt jongeren uit Wijchen en omgeving de kans om op een leuke manier kennis te maken met de techniekbranche en te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om hierin te werken. De komende tijd gaat de escaperoom “op reis” naar een aantal basisscholen in de regio, waar leerlingen de escaperoom gaan spelen om zo op een laagdrempelige manier kennis te maken met techniek.