Deelnemende bedrijven

Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemende bedrijven en organisaties in SPARK!

Denk jij dat jouw bedrijf ook iets kan bieden aan jongeren tussen de 10 en 14 jaar?
Neem dan contact op en wie weet is er een samenwerking mogelijk.

Modderkolk

Uitdagend werk, goed geregeld

De jeugd heeft de toekomst, zeker als het gaat om techniek. Modderkolk stimuleert daarom het Techniekonderwijs in de regio voor jongeren. Zo dragen wij bij aan de toekomst van techniek in de regio.

Modderkolk streeft naar een eeuwig florerend bedrijf. Deze filosofie noemen we: de kunst van techniek. Dit betekent dat we duurzaam omgaan met tijd en grondstoffen, maar ook met onze collega’s. Het op pijl houden van kennis en continu innoveren zijn daarin belangrijke pijlers. Door jongeren al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor techniek zorgen we voor voldoende nieuwe aanwas in de toekomst. Daarnaast ben je bij Modderkolk nooit uitgeleerd; we bieden voldoende doorgroeimogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

In 2012 zijn we begonnen met de Modderkolk bedrijfsschool. Deze BBL-opleiding biedt een plek waar zowel starters als zij-instromers werken en leren tegelijk, met als uiteindelijk doel het behalen van een landelijk erkend diploma elektrotechniek. Tijdens de opleiding doe je al ervaring op in het werkveld. Zo kun jij na het afronden van de opleiding direct aan de slag als zelfstandig elektromonteur.

Meer informatie? Kijk op www.werkenbijmodderkolk.nl voor meer informatie.

Maaswaal college

Ik leer, ik groei, ik droom

Het Maaswaal College is een middelbare school waar wij eigentijds onderwijs verzorgen: van vmbo tot en met gymnasium. Wij staan voor een inspirerende en veilige leer-en leefgemeenschap, waarin de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en medewerkers centraal staat. Het Maaswaal College begeleidt de leerlingen op hun weg naar het hoogst haalbare diploma. Wij bereiden de leerlingen voor op hun rol in een dynamische samenleving. Wij zijn verankerd in de omgeving en in verbinding met de wereld.

Onze leerlingen krijgen op het Maaswaal College de tijd en de ruimte om te ontdekken welke opleiding en vakken het beste bij hen passen. Wij stimuleren en ondersteunen onze leerlingen en medewerkers om het beste resultaat uit zichzelf te halen, zodat iedereen zichzelf mag en kan zijn. We blijven in gesprek met onze leerlingen en de ouders/verzorger om te ondersteunen, sturen, coachen en reflecteren waar kan en nodig is in de persoonlijke ontwikkeling en het leerproces.

Vroegtijdige kennismaking met de beroepscontext is van groot belang om jongeren een weloverwogen keuze te laten maken voor een vervolgopleiding. We zien het als onze taak om leerlingen kennis te laten maken met de beroepscontext van morgen en niet van gisteren. We willen de technologie en vaardigheden die nodig zijn op de toekomstige arbeidsmarkt verweven in onze lessen.

Gemeente Wijchen

Wijchen maakt de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven

De jeugd heeft de toekomst. Daarom vindt de gemeente Wijchen het belangrijk om in het onderwijs te investeren.

Voor gemeente Wijchen is het belangrijk dat jongeren zich kunnen ontwikkelen en zich voor lange tijd in Wijchen kunnen vestigen.

Niet alleen om er te wonen, ook om hier te kunnen werken. En dat laatste kan erg goed op Wijchen Oost!

Wijchen Oost is 155 hectare groot en er zijn meer dan 600 bedrijven gevestigd. Deze bedrijven zorgen samen voor meer dan 1 miljard euro omzet per jaar. Er zijn bij deze bedrijven meer dan 4500 banen, dat is 23% van alle banen in heel Wijchen!

Wij vinden het belangrijk dat bedrijventerreinen duurzaam, gezond en aantrekkelijk zijn. Juist voor de jeugd en werknemers van de toekomst. Een groot deel van de toekomstige banengroei vindt hier plaats.

Gemeente Wijchen is erg blij om samen met ondernemers en het onderwijs te kunnen werken aan de toekomst van bedrijventerrein Wijchen

Oost. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen bedrijven en scholen voor beter en leuker onderwijs zorgt. Door met elkaar te werken aan nieuwe manieren van onderwijs en een leven lang leren. Vormgeven aan vernieuwende concepten en bedrijfsscholen. Leren buiten school of leren van bedrijven in school. En de bedrijven open te stellen voor de jeugd.

Samen werken we aan een bedrijventerrein dat aantrekkelijk is voor nieuwe generaties vakmensen

Lagusski

Functioneel licht op innovatief design!

Een veelzijdige en uitdagende loopbaan in de techniek start bij Lagusski.

Lagusski is een snel groeiende, innovatieve onderneming, gevestigd in Wijchen. Lagusski is gestart in 2007 met de ontwikkeling, productie en verkoop van design RVS trapleuningen en balustrades met LED verlichting. Met de merken Lumigrip® en ILLUNOX®, staan de producten bekend in de particuliere en de professionele markt. In de particuliere markt is Lagusski actief in Nederland en België. De ILLUNOX® producten worden wereldwijd verkocht voor installatie bij openbare gebouwen, bruggen en stations.

Naast de trapleuningen met LED verlichting is Lagusski sinds 2019 actief met de tak Industrial Solutions, waarbij  onderdelen, tooling en machines ontwikkeld en geproduceerd worden. Dit doet Lagusski met name voor de chips- (semiconductors), auto- en consumenten elektronica industrie.

Door de brede variatie aan producten die binnen Lagusski zowel ontwikkeld als geproduceerd worden, is er een veelzijdig en interessant werkpakket voor medewerkers ontstaan. De medewerkers van Lagusski worden dan ook zo breed mogelijk opgeleid en ingezet.

In de diverse disciplines zijn er binnen Lagusski stage- en BBL mogelijkheden. In de techniek zijn deze te vinden in de engineering (werktuigbouw), constructie, verspaning en mechatronica. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor stages op het gebied van commercie, accountmanagement en internet marketing.

Binnen Lagusski werk je in een gezellig en gemotiveerd team van medewerkers dat goed op elkaar ingespeeld is. Daarnaast organiseert Lagusski regelmatige een gezamenlijk etentje of bbq en een activiteit.

Wil je graag meer weten over jouw toekomstmogelijkheden bij Lagusski? Kijk dan op https://lagusski.nl/werken-bij of neem contact op via 024-6636887.

Eromesmarko

Dé onderwijsinrichter

Eromesmarko is dé dynamische onderwijsinrichter, met ruim 100 jaar ervaring en meer dan 100 enthousiaste medewerkers. Eromesmarko is ontwerper, fabrikant en leverancier van meubilair en inrichtingsconcepten, specifiek voor de onderwijsmarkt. Wij zijn actief binnen het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, Middelbaar Beroepsonderwijs, Hoger Onderwijs en Bibliotheken. Of het nu gaat om leren of studeren, ontvangen, ontmoeten, vergaderen of opbergen, Eromesmarko heeft een breed productenaanbod dat aan alle wensen van een onderwijsomgeving voldoet. We zijn trots op wat we maken en onderzoeken continu hoe we onderwijsvernieuwing kunnen ondersteunen en stimuleren met nieuwe inzichten en ontwerpen. Daarbij staan we voor drie merkwaarden: 100% samen, betrokken bij het onderwijs en een duurzame keuze.

Meer informatie? Kijk op www.eromesmarko.nl voor meer informatie. 

Berko Wijchen B.V.

Lucht, de kracht van Berko

Berko adviseert, verkoopt, assembleert, levert, installeert, geleased en verhuurt compressorinstallaties, conditioneringsapparatuur en pneumatische gereedschappen. Bovendien levert Berko de gehele nazorg bestaande uit service, onderhoud, onderhoudscontracten, reparatie en revisie.

Onze mensen zijn ons kapitaal; Berko is een familiebedrijf die hart heeft voor haar klanten en personeel. Samen kunnen we het verschil maken door onze manier van werken en de ouderwetse hoge voorraad. Berko en haar medewerkers is gewend elke dag voor haar klanten klaar te staan met spullen en daadkracht.

Nooteboom

Innovation that gets you there

De jeugd is de toekomst van de techniek. Daarom willen wij leerlingen uit de regio motiveren om te kiezen voor een opleiding en uitdagende baan in de techniek.

Nooteboom Trailers B.V. is een leidende internationale onderneming die actief is in meer dan 100 landen. Nooteboom ontwerpt en produceert trailers voor het uitzonderlijk wegvervoer, zoals het transport van bouwmachines, hoogwerkers, kraandelen, torens en vleugels van windturbines. Nooteboom staat bekend om zijn grote innovatiekracht op het gebied van diepladers, semidiepladers, vlakke opleggers en aanhangwagen. Bij de transportoplossingen van Nooteboom staan veiligheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en bedieningsgemak voorop.

Bij Nooteboom werken nationaal en internationaal zo’n 500 medewerkers, die samen werken aan de geavanceerde en innovatieve producten van Nooteboom. Iedere medewerker is belangrijk voor het eindresultaat. In de dynamische wereld van Nooteboom heb je voldoende doorgroeimogelijkheden, ontplooiingskansen en carrièremogelijkheden.  

Bij Nooteboom zijn we altijd op zoek naar nieuwe gemotiveerde werknemers. Iedereen krijgt de kans om ervaring op te doen en zichzelf optimaal te ontwikkelen. Hierbij kun je gebruik maken van de vele opleidingsmogelijkheden binnen Nooteboom. Starten als monteur en doorgroeien tot bijvoorbeeld verkoper van service, parts of trailers is geen uitzondering. We willen laten zien hoe leuk het is om te beginnen met een studie in de techniek en vervolgens te starten met de werkzaamheden binnen ons bedrijf. Je leert het meeste door te doen.

Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.nooteboom.com/nl/werken-bij-nooteboom/