Certificaatuitreiking Leren in Bedrijf

Certificaatuitreiking Leren in Bedrijf

Certificaatuitreiking Leren in Bedrijf

Het harde werken van ruim 70 ‘Leren in Bedrijf’ vmbo-leerlingen van het Maaswaal College belonen wij met een officiële certificaatuitreiking op dinsdag 24 januari 2023. Het gloednieuwe Technoforum in Wijchen is deze middag het decor voor deze feestelijke uitreiking.

Leren in Bedrijf laat leerlingen van het Maaswaal College een hele dag in de week, 14 weken lang een keuzevak op de werkvloer volgen. Zij worden begeleid door docenten van het Maaswaal College en opgeleid door werknemers van het bedrijf. Zo werken ze praktischer en ervaren de leerlingen hoe het is om medewerker te zijn.

Vanaf het derde leerjaar komen de leerlingen in aanraking met Leren in Bedrijf. Ze werken bij een bedrijf wat aansluit bij hun profielkeuze. Leren in Bedrijf is gestart door een enthousiast docententeam. In het eerste jaar van LIB waren er zes bedrijven die hun deuren openden, medewerkers beschikbaar stelden en hun kennis deelden met leerlingen van het Maaswaal College. Het voordeel van deze samenwerking loont zich inmiddels al: er zijn al leerlingen ‘gerekruteerd’ en gestart met een bbl-opleiding bij deze bedrijven! Anderen hebben er weer een bijbaantje aan overgehouden.

Alle leerlingen die dit keuzevak met een goed resultaat afronden, ontvangen een certificaat. Dit onder trots en toeziend oog van het docententeam van het Maaswaal College en alle deelnemende bedrijven.

Inmiddels zijn er meerdere bedrijven aangesloten bij deze unieke samenwerking. Jongvolwassenen enthousiast maken voor je branche is op deze manier erg aantrekkelijk en persoonlijk winstgevend: Het schrijnende personeelstekort in de technieksector, de horeca en de in de zorg is bekend. Door leerlingen direct in contact te brengen met je sector en je vak, motiveer je de leerlingen voor een MBO-keuze die aansluit.